Tuesday, October 25, 2011

Pedas : LGE senasib Rosmah???

Isu anak meraba yg berlaku di Penang agak panas kini. Pelbagai pihak membuat kesimpulan masing2 namun di pihak yang dituduh sekadar menafikan. Aku tak nak panjangkan isu ini tetapi tertarik dengan apa yang boleh dikaitkan antara kes LGE punya anak dengan Rosmah.

Kedua2nya hanya sekadar menafikan namun pada aku ianya tak mencukupi untuk memastikan kebenaran dipihak yang benar. Jika tiada angin masa kan pokok boleh bergoyang.

Kes Rosmah dan cincinnya terus menjadi batu loncatan untuk pembangkang menghentam keperibadian YB Najib. Tukang sapu sampah pon telah termakan dengan momokan bahawa kisah cincin itu adalah benar. Iannya menjadi bahan lawak dan ejekan dalam forum dan ruang sembang di internet. Namun kerana tiadanya laporan polis terhadap pencetus cerita maka ianya dianggap benar sebenarnya. Adakah ianya benar??? mungkin juga....

Kes LGE @ anaknya mencabul @ meraba nenen... tiada juga laporan polis oleh siapa sahaja dari pihak pembangkang mahupon pihak lain. Cerita ini terus berlegar dan jika tidak mahir dispin oleh blogger maka akan berlalu seperti angin sahaja.

Hakikatnya kes ini hampir ada persamaannya....

fikir2kan lah....

No comments: