Wednesday, August 3, 2011

Racun : Belum "MAMPUS" dah sediakan penganti?http://ultimatum21.files.wordpress.com/2008/08/kubur-matyie.jpg


Pembangkang mahu ketua fokus pada tugas

KUALA LUMPUR 2 Ogos - Pihak pembangkang sebenarnya mahukan seorang ketua yang boleh memberikan fokus sepenuhnya terhadap tugas-tugas politik dan bukannya ke atas hal-hal peribadi semata-mata.

Bekas Setiausaha Sulit Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim, Muhamad Rahimi Osman berkata, pembangkang juga sudah pasti mahukan seorang ketua yang boleh bertindak waras dan tidak terlalu mengikut nafsu sahaja.

"Saya yakin Pas dan DAP mahukan seorang ketua pembangkang yang fokus terhadap kerja-kerja politiknya sedangkan Anwar kini lebih banyak menumpukan kepada skandal peribadi," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau berkata demikian bagi mengulas desas-desus mengenai usaha pembangkang 'memikat' Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah untuk memegang jawatan Ketua Pembangkang bagi menggantikan Anwar seperti yang didedahkan oleh Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim baru-baru ini.

Muhamad Rahimi berkata, pembangkang sudah pasti mahu mencari ketua yang mampu menyelesaikan masalah yang wujud dan bukannya melarikan diri dari masalah itu selain menuding jari menyalahkan orang lain sahaja.

"Oleh itu saya tidak faham mengapa Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat masih boleh menerima Anwar sebagai pemimpin dalam pakatan pembangkang malah menjadikannya sebagai guru politik mereka?" katanya.

...............................

Tu yang canang kehebatannya di Indon kot2 mau rakyat indon terima dia jadi PM!!
No comments: