Tuesday, June 21, 2011

Racun : 20 tahun memerintah KELANTAN, ini je yg mampu diusahakan ???

Insentif kepada suami yang tidak sembunyikan berkahwin lainKOTA BHARU 21 Jun – Kerajaan Pas Kelantan bercadang memberi insentif khas kepada golongan suami yang tidak menyembunyikan perkahwinan lain daripada isteri.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Wanita, Keluarga dan Kesihatan Negeri, Wan Ubaidah Omar berkata, pemberian insentif khas itu sebagai galakan kepada para suami agar tidak menyembunyikan perkahwinan berikutnya itu daripada diketahui isteri dan anggota keluarga yang lain.

"Ada syaratnya dan kalau anda seperti Salih Yaccob (penyanyi dan juruhebah Radio Sinar FM) bolehlah ke hadapan untuk terima insentif itu.

"Apa pun ini masih di peringkat cadangan lagi dan jika dipersetujui, bukan sahaja suami yang akan mendapat penghargaan tetapi kepada isteri-isteri dan anak-anak, mereka juga akan turut mendapat insentif ini nanti,” katanya kepada pemberita selepas Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan di Kota Darul Naim di sini, hari ini.

Ketika menggulung perbahasan sebelum itu, Wan Ubaidah berkata, kerajaan negeri menyambut baik cadangan itu kerana ketika ini ramai yang masih menyembunyikan perkahwinan kedua dan seterusnya. – Bernama

2 comments:

Bingai @ Bangang said...

aku rasa yang lebih layak dapat insentif tu si isteri. bukannya suami. hehehe

pacat said...

Betul tu bro... sepatutnya gitu la. Tetapi hakikatnya kalau berlakunya perbalahan apabila dah tahu takkan tak dapat insentif gak?

lupa pula bro... insentif untuk tanggung bini no2... so wakil rakyat kawin lebih dapat la lebih insentive... hehehehe