Tuesday, May 10, 2011

Racun : Agaknya kalau Anwar apa jenakanya ye?? Jenaka Belalai kot??

‘Tak sangka Perdana Menteri suka berjenaka’


Hanif Zolkefle bercakap melalui telefon bimbit dengan Najib Tun Razak diperhatikan P. Kamalanathan (kanan) di Bukit Beruntung, Selangor, malam tadi.


HULU SELANGOR 9 Mei – Penghidap kanser tulang, Hanif Zolkeflee tidak menyangka Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yang dianggapnya sebagai tegas rupa- rupanya seorang yang suka berjenaka.

Remaja berusia 14 tahun yang mula dijangkiti penyakit tersebut tahun lalu turut menyifatkan Perdana Menteri sebagai seorang yang prihatin dan mengambil berat kebajikan rakyat.

“Saya ingatkan beliau (Perdana Menteri) seorang yang tegas, apabila bercakap dengannya malam ini, beliau seorang yang suka berjenaka dan baik hati.

“Perasaan yang pada mulanya cukup berdebar bertukar gembira apabila mendengar celoteh Perdana Menteri malam ini,” katanya ketika ditemui selepas berbual dengan Perdana Menteri selama kira-kira 10 minit menerusi telefon di Pusat Khidmat Masyarakat Ahli Parlimen Hulu Selangor di sini malam ini.

.................................................................

Ciri2 seorang pemimpin bukan hanya pandai memerintah tetapi juga pandai mengambil hati juga membuat jenaka yang berunsurkan ilmiah.

Kalau la Anugerah Tuhan menjadi pemimpin agak2nya apa lah jenaka yang akan dibuatnya ye???? atau mungkin tiada lagi jenaka @ tawa ria!No comments: