Tuesday, April 19, 2011

Racun : Kenapa perlu takut menyatakan pendirian??
Ada hikmahnya cina menunjukkan sokongan padu pada DAP. Apa maknanya?

1. UMNO sudah boleh dengan berani dan jelasnya meletakkan calon melayu di tempat majoriti Melayu tanpa perlu bermurah hati memberikan kuota pada parti-parti komponen lain yang tidak 'perform'.Jika kembali mahu dicalonkan haruslah menunjukkan keberhasilan di pihak mereka juga.

2. Tidak ada lagi apa yg dikatakan pembahagian kuota pada satu-satu pilihanraya. Ertinya, jika Pulau Pinang kembali kpd BN dan orang-orang Melayulah yg memberi kemenangan tersebut, maka Pulau Pinang akan diperintah oleh UMNO.

3. UMNO tidak lagi perlu mengikut kehendak cina dalam MCA dan Gerakan yang pelbagai dan kekadang melampau, tapi UMNO sudah boleh membuat keputusan mereka sendiri atas kepentingan orang-orang Melayu dan negara sahaja.
Jadi pesanan saya pada cina-cina DAP yang baca komen ini, teruskanlah sokongan tidak berbelah bagi anda kepada DAP. Tidak menjadi kudis pun bagi kami. Kerana kerajaan tidak perlu lagi menunaikan sekian banyak permintaan dari kamu yang telah pun menjadi bangsa terkaya di bumi bertuah ini, yang memiliki sekolah sendiri yang kamu jadikan kilang pemikiran ekstrimis Cina yang ada sebahagiannya tidak fasih langsung berbahasa kebangsaaniaitu bahasa Melayu (layakkah mereka menjadi rakyat Malaysia?), akhbar berbahasa Cina yang kamu gunakan untuk mencaci nista kerajaan sedia ada, TV, dan radio berbahasa Cina di luar lingkungan empayar kerajaan Cina (China, Hong Kong, Taiwan).

selanjutnya di blog GERAKAN TIMUR

1 comment:

dotnews said...

alamak tuan. Ini tuan yang cakap, bukan Umno. Kalau boleh ler macam tuan cakap... Umno 100 peratus mendapat sokongan.