Wednesday, February 16, 2011

Racun : Juak PAS suka hina orang yg dah meninggal dunia???

Di Tenang buat perangai sama... kini hina lak mentua Zahid............

Meninggallah ...

ALOR GAJAH 13 Feb. - Ibu mertua kepada Menteri Pertahanan, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi, Salmah Yahya meninggal dunia di Hospital Kem Terendak, Sungai Udang, di sini, akibat jangkitan kuman pada paru-paru.

Salmah, 72, meninggal dunia pukul 1.20 pagi dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Kampung Empang Batu, Masjid Tanah, pagi tadi. - Utusan - Ibu mertua Zahid Hamidi meninggal dunia
Hanief: Kalau ada pilihanraya kecil barulah panggil Utusan buat liputan. Buang dakwat betullah! Atau pun Utusan sendiri yang nak bodek ni?

Ini juga boleh menandakan kematian orang besar dan orang kecil ada beza di Malaysia. Rakyat dan pemimpin dibeza-bezakan hingga ke garisan Nepotisme begini.

Kenapa berita ini keluar?

Apakah ada bahan letupan C4 digunakan oleh pihak UTK?

refer : Blog Hanief. & Gelombang rakyat

2 comments:

Anonymous said...

JAGALAH KESUCIAN SEMUA RUMAH-RUMAH ALLAH DISEPANJANG PRK

Kepada semua pihak yang berkuasa tempatan kawasan yang berlangsungnya PRK dan kawasan sekitarnya (seperti JKKK, RELA, J/K Masjid & Surau, Ketua-ketua Kampung, Peghulu, Majlis Daerah, POLIS, Jabatan Pertahanan Awam, Persatuan Belia, Badan Bukan Kerajaan, Guru-Guru Sekolah dan sebagainya.

Saya, selaku pemerhati bebas setiap PRK menyeru semua pihak bergembeling tenaga untuk mengawal segala Masjid, Surau atau Madrashah dari dijadikan puast penempatan gelandangan sepanjang berlangsungnya PRK.

Dalam beberapa PRK yang lepas, saya mendapati ramai golongan gelandangan bermehrajalela mendiami RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai pusat gelandangan mereka. Kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH dicemari dengan kelakuan-kelakuan buruk mereka sepanjang mereka bergelandangan di RUMAH-RUMAH ALLAH.

Mereka sesuka hati merokok, menjamu selera, berbual kosong dengan kuat, berpakaian kurang sopan (memakai tuala mandi keluar masuk RUMAH-RUMAH ALLAH, mengganggu ahli kariah untuk beribadat, mengotori bilik air dan dewan wuduk (sehingga ada yang menjadikan dewan wuduk tempat mandi), menganggu jema'ah wanita dan sebagainyan.

Mereka sesuka hati menjadikan RUMAH-RUMAH ALLAH sebagai HOTEL PERCUMA mereka dengan alasan mereka adalah musafir fi'sabillillah. Mereka ini sebenarnya bukan musafir fi'sabillillah tetapi gelandangan dari parti-parti politik yang berjuang untuk kelangsungan parti politik mereka.

Mereka juga tidak segan - silu menghalau J/K RUMAH-RUMAH ALLAH yang mengingatkan mereka supaya menjaga kesucian RUMAH-RUMAH ALLAH.

Sekian sahaja harapan saya semoga semua musafir yang menumpang munaikan kewajipan bersolat di RUMAH-RUMAH ALLAH dapat beribatat dengan khyusu’.

pacat said...

salam : jika boleh disertakan dengan bukti seperti gambar dan video adalah lebih baik dalam mengetengahkan isu sebegini kerana sesetengah pihak anggap isu ini adalah propaganda sahaja. Usaha tuan amat2 dihargai dan sama2 kita menjaga keharmonian dan keberkatan Rumah Allah.