Thursday, January 13, 2011

Gempur : Kurang ajar adalah nilai murni??


penang attack on anti isa forum 211110 ng wei aik pc


Wei Aik kesal sertai serbuan kedai nasi kandar

GEORGE TOWN 13 Jan. — Ng Wei Aik, Setiausaha Politik Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, yang dikecam kerana bertindak kasar dan didakwa mengeluarkan kata-kata berbaur perkauman terhadap seorang pemilik kedai nasi kandar di sini Ahad lepas, berkata beliau berniat baik ketika menyertai anggota-anggota penguat kuasa Majlis Perbandaran Pulau Pinang merampas kerusi dan meja di kedai itu.

"Jangan buat serangan tanpa meneliti niat murni di sebaliknya, saya ingin melahirkan rasa kesal terhadap kehadiran saya semasa tindakan penguatkuasaan MPPP diambil dan ini telah memberi suatu gambaran yang tidak tepat dan menyimpang daripada tujuan sebenar.

"Mulai hari ini, saya tidak akan melibatkan diri dalam mana-mana tindakan penguatkuasaan yang bakal diambil oleh MPPP atau pihak berkuasa pada masa akan datang,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini. - Bernama

..............................................................................................

Berak bawah pokok ditepi jalan Ampang pon masih ada nilai murninya! Najis boleh buat baja! Tetapi perlakuan dan tingkahlaku berak dikhalayak ramai yang lalu lalang dekat pokok tu yang nampak kurang ajar......!

Serupa gak dengan sikap kurang ajar barua sekor nie, macam mana nak nampak nilai murni jika bersikap seperti beruk dan syaitan! Nilai murni kepada beruk2 lain dan syaitan2 lain ada la!!!!

No comments: