Friday, January 21, 2011

Ajak Debat : Anwar jadikan ianya isu untuk isi ceramahkelentong kosongnya je!!!

Malaysian opposition leader Anwar Ibrahim says he has proof sodomy charges against him were fabricated.


aljuburi
DEBAT AL-MUSIBAT

Salam 2 all.

Teman tertarik dengan lalakan debat yang dikompangkan oleh manusia yang ditabal bininya sebagai anugerah tuhan; mencabar YAB Perdana Menteri berdebat mengenai kepalsuan janji manis "100 hari Pakatan Pembangkang" jika memerintah. Semua orang tahu itu semua adalah janji kosong seorang pembohong. Kalau satu dunia dia boleh bohong mengenai 16 Sept, setakat janji "100 Hari PR" pakai main celah gigi ajelah yop. Boleh ke percaya janji seorang pembohong? Itu soalan yang perlu nak ditanya sebelum soal debat nak dibincangkan.

Pada teman, pertama sekali Anwar perlu selesaikan hal liwat dia dengan Saiful dahulu. Kenapa bila Saiful ajak bersumpah bermati-matian dia tak mahu? Siap dengan fatwa Al Qorodawi lagi diselindungkan untuk mengelak dari bersumpah. Apa yang susah sangat nak bersumpah? Ikut sahaja nasihat Dr. Asri Zainul Abidin, buat sumpah muhabalah, selesai cerita. Tapi boleh ke kita percaya sumpah seorang pembohong? Teman tidak terkejut kalau dia bersumpah, jika keadaan sudah tidak boleh di elak lagi. Eh, kalau satu dunia dia boleh kelentong pasal 16 Sept, takat kelentong sumpah tu celah gigi aje yop! SETERUSNYA DI BLOG BRO ZUL
.............................................................................................................

Anwar sebenarnya mempunyai akal yang bijak! Bijak untuk putar kembali apa yg dicanangnya. DEBAT!.. siapa nak layan dia debat!.. PM.. TPM!.. ???
Sebenarnya Anwar dah tahu DEBAT tak akan berlaku. Tak akan terlaksana. Tak akan berbunyi pon. Tad ada siapa akan layan dia. Tetapi sengaja dia war warkan untuk berdebat supaya dia ada isu dan cerita lawak bodoh dalam siri ceramahnya yang akan datang.
Akan bergegar lah corong speaker mengatakan PM.. TPM.. Menteri2 semua tak ada teloq sebab tak sahut cabaran untuk Berdebat. Akan muncul la muka2 badut bontotnya (Seperti gambar diatas) ketika menjerit keberukkan menyatakan bahawa dirinya adalah juara debat!.. Boleh lihat dalam siri ceramahnya isu utama adalah DEBAT!.. BN takut debat la.. BN takut itu la.. BN takut ini lah! Strategi tu... menarik ramai penonton... ada benda kosong untuk di gelakkan, di war2kan.. maka gelak gempita la para pendengar yg bodoh sombong lagi bahalol!..

Yang pasti isu DEBAT sekadar strategi Anwar untuk "mengatakan" @ "mengambarkan" kerajaan adalah bacul sedangkan cabaran bersumpah sedikitpon tak disentuh olehnya!...

No comments: