Friday, November 5, 2010

Pedih : Aziz Bari dan labu2nya!!!!

Abdul Aziz Bari, Profesor dari Universiti Islam Antarabangsa yang juga merupakan penganalisis politik selain diangkat oleh Pakatan Rakyat sebagai Pakar Perlembagaan, berpendapat kemenangan BN di Galas dan Batu Sapi sekadar kemenangan biasa. Malah kemenangan itu juga tidak menunjukkan bukti bahawa pentadbiran Najib Abdul Razak telah diterima oleh sekalian rakyat Malaysia.

“Jika Barisan benar-benar kuat, ia sepatutnya menang di kesemua 13 pilihan raya yang telah diadakan dan tidak di kawasan pedalaman sahaja,” katanya. (MALAYSIAN INSIDER) Seterusnya di The Flying Kick!!
...................................................

Komen nak cari makan.. kalau tak komen macam tu sure Anwar suruh dia tonggeng and kasi liwxx! Bila dah jadi Profesor penjilat PR segala yg berlaku memihak BN akan dilihat sebagai sesuatu yang -ve dan jumud!!...
Apapon komen prof nie perlu dilihat dari segi yg berbeza. Tak salah untuk tidak sependapat atau komen memuji sbb puji lebih2 pon tak mendatangkan kesan langsung kepada BN.
Yang pasti aku teringat kepada seorang lagi prof zaman refomasi... Prof JOMO!!.. apa cerita dia sekarang... teringat zaman aku belum boleh mengundi dia lah yg lantang membela Anwar dan dah lama idup baru nak daftar mengundi masa tu!! hahahaha...
sekadar terkenang akan wira refomasi dahulu... KS Jomo!!!

photo of desa's asg jomo kwame sundaram

Jomo Kwame Sundaram

2 comments:

ISAC said...

Mamat tu dah kerja ngn PBB kalau X silap...

Mungkin lah Anwar yang rekomen kan... Kan ke geng dia... Kaya woooo....

Anonymous said...

MANGKUK YG NAMA BAQRI NI BETAPA BODOH. MEMANG LA SEMASA DI PERINGKAT AWAL DULU KESAN MEMBENCI BN AGAK KUAT. JADI BILA ADA PRK PELUANG UNTUK BN MENANG MUDAH AGAK SUKAR. TETAPI BILA BN BAWAH NAJIB DAH TUNJUKKAN KESUNGGUHAN UNTUK MEMBAWA PERUBAHAN KEPADA RAKYAT HATI DAN JIWA RAKYAT KINI TERBUKA UNYUK KRMBALI KEPADA BN. PARTI YG TELAH BANYAK BERJASA KEPADA BANGSA DAN NEGARA. YANG JELAS SI BARI INI BUKAN SEORANG YG RASIONAL FIKIRANYA DAN HATI NYA PENUH DENGAN KEBENCIAN KEPADA KERAJAAN.MACAM MANA MANUSIA MACAM INI BOLIH DI AMBIL KERJA OLIH UIA YG DI BENA OLIH KERAJAAN BN.