Wednesday, November 24, 2010

1 Menghilang, beratus menjelma!!

Blogger Kumbang Secara Rasmi Bersara Dari Dunia Blog

Posted by Cucu Tok Selampit
Sepanjang saya menceburi arena blog semenjak beberapa tahun ini, hari ini merupakan hari yang paling saya sedih. Seorang rakan bloggers dan sahabat baik di dunia nyata, Kumbang yang mengendalikan blog Analisa Kumbang dan merupakan salah seorang moderator AIDC, pagi tadi telah menyatakan hasratnya secara rasmi untuk bersara daripada dunia blogging. Hasrat ini dinyatakan di dalam laman sosial Facebooknya seperti di bawah. Walaupun beliau tidak mahu alasannya bersara diketahui ramai, kami sahabat-sahabatnya yang rapat amat faham apa yang tersirat di hatinya. Walaupun berat hati ini untuk menerima keputusan ini, sebagai seorang rakan blogger dan sahabat, saya mendoakan yang terbaik buat Saudara Kumbang dan semoga anda berjaya dalam apa sahaja yang anda ceburi di masa hadapan. Anda akan sentiasa dialu-alukan ke dunia blog ini, bilamana terdetik hati untuk kembali. Bon Voyage Bro!

Bersara secara rasmi daripada Blogging dan perjuangan Anti Anwar
by Kumbang Aidc on Wednesday, November 24, 2010 at 11:02am

Salam,

Kumbang secara rasmi hari ini mohon bersara daripada arena blogging. Posting kumbang yang terakhir pada ogos lalu di blog Analisa Kumbang beberapa hari selepas sembuh demam denggi berdarah.

Kumbang juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua rakan-rakan blogger anti Anwar, rakan-rakan AIDC, rakan-rakan AIDC Club, rakan-rakan Facebook,rakan-rakan chatrol,rakan-rakan UMB,Perkasa,Ansara,rakan-rakan twitter dan rakan blogger pro Anwar yang mengenali Kumbang. Maaf terlalu ramai sehingga tak tertulis di sini.

Terima kasih diucapkan kerana sentiasa menemani dan mendoakan Kumbang dalam perjuangan menentang Anwar Ibrahim terutamanya ketika Kumbang menghidap demam denggi berdarah julai lalu.

Kumbang juga ingin meminta maaf jika fakta yang dikemukakan di blog Kumbang tidak tepat dan menyinggung hati rakan-rakan sekalian. Kumbang cuma manusia biasa.

Adalah dimaklumkan Kumbang tidak berkaitan lagi dengan apa jua organisasi blogger. Tetapi kawan tetap kawan sebarang bantuan boleh diajukan dan Kumbang boleh menolong terutamanya dalam konteks anti Anwar disebabkan Kumbang punya pengalaman.

Kenapa Kumbang mohon bersara? tiada sebab boleh Kumbang berikan kerana jika diberi pasti ada pihak yang menyatakan sebaliknya.

Apa-apa pun beribu maaf dan sebanyak-banyak terima kasih. Budi kalian tak dapat Kumbang balas. Hancur Anwar!

P/s :Nota dan akaun Facebook ini akan dipadamkan 24 jam daripada sekarang.

Wasalam.


............................................................................................

Kepada yang masih mampu berdiri biarpon bertongkatkan paruh.. perjuangan dan menkucar kacirkan PaKATAN HARAM tetap akan berjalan....................

Selamat bersara wahai tuan Kumbang!
No comments: