Friday, October 15, 2010

Hari Ini Dalam Sejarah : Peguam gerun berdepan Saksi??

Image
Dia nie peguam tersohor SeMalaysia. Dari kecil aku dah dengar kisah kehebatan peguam ini. Penah kawan aku cerita, kalau saksi berhadapan dengan peguam nie akan gugup dan akan bercakap benar. Banyak kes yang dikendalinya berpihak kepada peguam ini.
Itu cerita dulu. Zaman aku kecik2 dan mula kenal berkaitan undang2 dan makamah. dulu selalu layan filem hindi dan tamil. Hebatnya peguam dalam movie tu susah nak sangkal. Yang baik akan menang juga akhirnya.. yang jahat kalau tak masuh penjara akan dihukum dengan makamah rimba pula selepas tu.. dalam filem tu la....

Tetapi kini... peguam yang tersohor tu tidak la segah mana lagi.... dengar cerita ada kes yang dikendalikannya agak suram dan sering kali berlaku saksi pendakwaan tidak disoal balas kerana sesuatu yg tak mampu dijelaskan. Suramnya kes itu hinggakan ramai yg tak berminat untuk mengikutinya.
Suram suram... makin suram... zaman peguam berkenaan makin suram dan makin tidak digeruni....

..........................................................................

Anwar KANTOI...! Karpal Berpeluh Tak Mau Soal Balas Saksi Pendakwaraya Kes Liwat Saiful.


Ahli Patologi Forensik HKL, Dr Siew Sheue Feng menjelaskan di Mahkamah Tinggi bahawa beliau membuat keputusan secara konklusif berdasarkan kepada keputusan empat sapuan yang diambil dari bahagian dubur Saiful semasa pemeriksaan perubatan pada 28 Jun 2008, beliau mengesahkan telah berlaku peneterasi alat kelamin lelaki...!!

Dalam bahasa pasar, walaupun Anwar memasukkan zakarnya ke dubur Saiful dengan cuba berselindung disebalik cecair KY Jelly, namun peninggalan harta karun Anwar berbentuk air mani masih dapat dikesan....
Dr Siew adalah saksi ketiga pihak Pendakwaraya, menurut rekod pula, Dr Siew adalah pakar Forensik yang sangat berpengalaman mengendalikan 200 kes - 300 kes forensik dan sudah menyelia 20 kes liwat.

Ketika ditanya oleh Timbalan Pendakwaraya Datuk Nordin Hassan, samada liwat boleh berlaku tanpa mengakibatkan sebarang kecederaan pada dubur mangsa, Dr Siew berkata perkara itu boleh berlaku sekiranya bahan pelincir digunakan.... Ha! Tipu helah Anwar sudah kantoi..!

Apabila tiba pula giliran saksi keempat beri keterangan, Dr Khairul Nizam Hassan seorang pakar penjagaan kecemasan HKL, beliau berkata proses kemasukan alat kelamin lelaki kedalam dubur Saiful sudah berlaku berikutan penemuan air mani Anwar Ibrahim pada bahagian "periannal, low rectal dan high rectal" Mohd Saiful.
Klik sini


Karpal Singh pening kepala..! Aduh... pundek punya Anwar kata Karpal didalam hati kecilnya!


Buntu jalan dan kelam pandangan Karpal, lalu beliau TAK BERANI untuk membuat sebarang soal balas keatas saksi saksi pihak Pendakwaraya, Benggali itu mohon tangguh untuk soal balas kepada 25 Oktober 2010, tangguh lagiii...!!!!

Pada 3 Jun yang lalu, Karpal pernah menangguhkan pemeriksaan balas keatas Dr Mohd Razali Ibrahim pakar bedah HKL.
Suatu ketika dahulu Karpal yang sangat digeruni apabila mendapat peluang membuat pemeriksaan balas dalam mana mana kes yang beliau wakili anak guamnya. Tetapi kenapa dalam kes liwat Saiful Bukhari ini, gigi dan taring si Benggali ini hilang entah kemana..??

Apakah selama ini Anwar berbohong kepada Karpal menyatakan beliau tak pernah balun jubor Saiful tetapi dalam keterangan saksi saksi dari HKL membuatkan si Benggali ini pening kepala sehingga tidak berupaya mahu menyoal balas saksi...?

Mungkin juga pengalaman awal perbicaraan kes ini pernah memberikan mimpi buruk kepada Karpal apabila setiap soalan yang dikemukan bukan sahaja dapat ditangani dengan baik tetapi sebaliknya membuka satu persatu pekong Anwar seperti cerita password Mokhtar, Can I Fuck You Today..?, hadiah seluar slack Anwar kepada Saiful, Anwar makan karipap selepas meliwat Saiful, pertanyaan 'are you ok?' kepada Saiful selepas beliau diliwat....


Dolak dalih Karpal dan Anwar yang tanpa kenal penat dan lelah mahu tangguhkan kes ini sudah
membuatkan rakyat menjadi muak dan meluat. Semakin terhakis kepercayaan rakyat bahawa kes ini adalah konspirasi mana mana pihak sebab yang terserlah adalah ketakutan Anwar mendepani perbicaraan liwat ini..!

Sumber : Blog Info Corner

No comments: