Monday, October 11, 2010

Gempar : 30 pencacai PAS buat kerja bodoh!!!!??


Pejuang rakyat Kedah Semalam boleh dikatakan 'hari ini dalam sejarah' apabila ada diantara ahli Pas yang telah sedar bahawa selama 3 tahun pemerintahan Pas di Kedah, mereka bagaikan ditipu oleh Azizan. Maka untuk menunjukkan rasa tidak puas hati, demo secara aman telah dilakukan di hadapan wisma darulaman.

Kira-kira 30 ahli PAS semalam mengadakan demonstrasi di hadapan pejabat Menteri Besar Kedah bagi membantah kenaikan tarif air di negeri itu yang bermula 1 Oktober lalu. Mereka yang menganggotai Jawatankuasa Bertindak Membantah Kenaikan Tarif Air itu turut menghantar satu memorandum bantahan kepada Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak, termasuk mendesak supaya kerajaan negeri menarik balik keputusan menaikkan tarif air yang memberi kesan terhadap golongan miskin.

Dalam memorandum itu, kumpulan berkenaan juga mendesak Menteri Besar supaya mendedahkan perjanjian antara Syarikat Air Darul Aman (SADA) dengan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) yang dikatakan merugikan rakyat serta mendesak Menteri Besar meletakkan jawatan bagi memastikan kebajikan dan kesejahteraan rakyat Kedah.

Selanjutnya disini
...................................................................................................................................................

Siapa mereka ini? pejuang rakyat?? Poraaahhhh!.. tu semua gimik je.. supaya rakyat nampak seperti adanya pembela rakyat dalam PAS.. porahhh!!! supaya sokongan rakyat tak beralih arah!!! Poraaahhh!!!....
Tu semua gimik PAS sahaja.. gimik semata mata!!...
apa yang berlaku selepas ini.... tak ada apa.. sekadar gimik dan tiada tindakan susulan!!!...
dan harga air tetap dinaikkan!!...
kalau sekadar 30 orang.. buang masa dan tenaga je.. mana juak2 PAS yang lain.. tidur lena la kan.. 30 orang ini tidak langsung mewakili rakyat sebenarnya.... atau mungkin diorang memang tiada kerja lain dan "disuruh" untuk berdemo!!

aku kata begini sebab biasanya kalau PAS berdemo demi rakyat... mesti bergini............

Nampak bezanya!!!

No comments: