Tuesday, September 7, 2010

Siti buat konsert untuk bayar pinjaman Tekun???!!! ye ke??

MESTI BACA ! Konsert CT Nurhaliza Di Pulau Pinang - Pemuda PAS Pusat Akan Melenting Berdemonstrasi?

MIM TEAM


Pembaca sekalian tentu musykil kenapa MIM letak foto mamat-mamat PAS Pemuda Pusat dalam artikel ni. Kalau nak tahu, mereka inilah yang akan berada di barisan hadapan berdemonstrasi membantah konsert Siti Nurhaliza yang akan diadakan di Stadium Bandaraya, Pulau Pinang pada 25hb September 2010 nanti.

MIM 'yakin' walau pun negeri Pulau Pinang di bawah Lim Guan Eng DAP dan Pakatan Rakyat, mat-mat PAS akan bersuara lantang membangkang kemungkaran yang cuba dibawa oleh Al-Umar Al-Guan Eng. Kenapa MIM yakin sangat?

Mesti la.....sebelum ini ketua-ketua Pemuda PAS cukup cekap melenting membantah konsert. Mereka ada 'fatwa' mereka sendiri tapi itu tak apa...itu adalah asas perjuangan Pemuda PAS, kononnya. KLIK SINI

Contohnya, Pemuda PAS pernah melenting apabila membantah konsert Michael Learns To Rock di Genting Highlands pada 5 september 2009, 5 hari selepas Hari Kemerdekaan Malaysia.


Dalam kenyataan media, selain daripada bulan ramadhan, mat Nasruddin Hassan Tantawi, Ketua Pemuda PAS Pusat menulis dengan hati yang sangat 'membara' :-

"Lazimnya pihak kerajaan menganjurkan majlis tahlil di seluruh negara dan forum untuk motivasi rakyat khasnya anak–anak muda supaya mewarisi semangat patriotisme. Konsert seperti ini sekali lagi tidak akan membantu motivasi rakyat untuk menjadi rakyat yang baik, bermoral dan berdaya saing, sebaliknya hanya melemahkan moral dan mental mereka sekaligus mengheret mereka tenggelam dibawah gelora nafsu."

MAKA, MIM harap respons yang sama dari mat Nasruddin Hassan Pemuda PAS apabila Lim Guan Eng mahu membuat konsert Siti Nurhaliza di Pulau Pinang.

Tajuk konsert "Menyambut Hari Malaysia bersama Dato' Siti Nurhaliza"
pun dah 'hanya melemahkan moral dan mental mereka sekaligus mengheret mereka tenggelam dibawah gelora nafsu' jika merujuk kepada firasat Ketua Pemuda PAS Pusat itu!

Dan jika kita saksikan kelibat pemimpin Pemuda PAS dan PAS sebelum ini, mereka tentu tiada masaalah untuk memaksa Lim Guan Eng membatalkan konsert tersebut kerana Guan Eng sekapal dengan mereka. Pokoknya, celah gigi sahaja kawtim macam tu je.... Biar Guan Eng marah ke merajuk ke...yang penting maruah Pemuda PAS terjaga.

Kepada rakyat Pulau Pinang....minta maaf banyak-banyak la... Pemuda PAS Pusat akan pastikan konsert Siti Nurhaliza dibatalkan supaya tak ada 'yang tenggelam dibawah gelora nafsu'. Jangan marah MIM ya...

TAPI .....

Kalau Pemuda PAS Pusat tidak mampu untuk menyakinkan Lim Guan Eng dan konsert Siti Nurhaliza diteruskan juga.... Pemuda PAS memang confirm haprak, tidak berguna dan tiada maruah walau pun di negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat. Dan secara tak langsung, mereka juga mencerminkan parti PAS secara keseluruhannya !

Buruk nama Pemuda PAS lagi buruklah nama PAS itu.

DAN nasihat MIM kepada CT Nurhaliza, fikir masak-masak tindakan anda itu. Anda tentu dapat menilai kesan-kesannya. Anda dan suami, Datuk Khalid perlu tahu hati siapa yang anda perlu jaga. Janganlah lekakan rakyat Pulau Pinang dan melupakan kemusnahan yang dilakukan oleh kerajaan Lim Guan Eng di negeri ini!

Tak perlulah nak tunggu orang marah dan kritik anda... FAHAM-FAHAM AJA LAH !


Atau CT nak masuk DAP ke ?


P/S : Oh ya....MIM nak ambil kredit sebagai yang pertama cadangkan Pemuda PAS buat demonstrasi. Saja seronok-seronok guna tektik Lim Guan Eng lidah biawak yang kemaruk nak jadi 'orang yang pertama', 'negeri yang pertama' !

Sumber MIM
............................................................................................................................

Tajuk diatas sekadar hiasan je!!!! hehehe!

Aku kasi hangat la sikit isu nie!!... Untuk mengukuhkan lagi sokongan rakyat (peminat Citi) DAP berusaha menarik CT join DAP dan apa jua aktiviti bersama. Ye la.. tiap tahun CT menjadi ikon kepada rakyat dalam Anugerah BH dengan undian puluhan ribu riban!!.. dengan menarik peminat CT untuk undi DAP @ PR maka confirmed makin tinggi undi rakyat untuk PR nanti!!! ini sekadar analisis aku je la!! jangan lak percaya sangat.. tak de fakta pon!! hahaha.. hangittt!!

Dan aku yakin seyakin2nya PAS akan sokong CT buat persembahan!!.. fatwa PAS sentiasa boleh diubah seperti sesumpah!!

lagipon siapa LGE tu... Khalifahhhh tuuuuu!!!!! jangan nak melawan khalifah nanti kena tulahhh!!!1 comment:

udanggalah said...

Salam..Nak tunggu respon Nik Aziz..