Thursday, September 23, 2010

PAS binti Putaralam!

DYMM Seri Paduka Sultan Kelantan "Membetulkan" TG Nik Aziz Erti Protokol???

Ini apa yang penulis faham daripada turutan gambar-rambar di bawah, menjadi hak masing-masing untuk mentafsirnya tetapi janganlah ianya dilakukan mengikut selera dan kepentingan peribadi;


Foto 1: Selepas solat Jumaat, rakyaat jelata berebut-rebut hendak bersalam dengan baginda. Tetapi TG NIk Aziz pula "mendahului" barisan keluarga diraja dan akhirnya dibelakangkan oleh (body guard) Sultan Kelantan.


Foto 2: Menyedari hal itu, Tuanku Sultan mempersilakan TG Nik Aziz pada susunan barisan yang mengikut "protokol".


Foto 3: Menyedari hal itu, Tuanku Sultan mempersilakan TG Nik Aziz pada susunan barisan yang mengikut "protokol". Tuan Guru Nik Aziz kelihatan malu-malu mungkin juga kerana menyedari kesilapan beliau.
Foto 4: VVIP yang lain turut mempersilakan TG Nik Aziz agar memasuki susunan barisan yang betul dan mengikut "protokol". Yang peliknya ada satu tangan tu (sebelah kiri), macam suruh keluar pulak???

Foto 5: Hah... Baru betul... Mengikut hiriki dan protokol, sewajarnyalah Tuanku Sultan yang sepatutnya berada di barisan paling kanan sekali.Foto 6: Bukan ke cantik macam tu... Mengikut Susunan....Siapakah gerangan lelaki yang berada di kedudukan kedua di antara Tuanku Sultan dengan TG Nik Aziz, tidaklah pulak penulis kenali. Apapun kalau mengikut protokol mungkin beliau adalah kerabat diraja, kerana beliau dilihat lebih dihormati dan lebih "kanan" kepada Tuanku Sultan berbanding TG Nik Aziz.


Terimakasih buat blog "perisik- rakyaat" klik sini, kerana membekalkan maklumat dan gambar-gambar di atas. Tetapi maaf, kerana pendapat penulis tidak sama dengan pendapat beliau. Klik sini.

Adakah para pembaca sependapat dengan penulis???

Sumber : Blog Bumiyang
......................................................................................................................

No comments: