Wednesday, September 29, 2010

Gempar : "Bukan Melayu " ajak join PAS demi PERPADUAN MELAYU!!!

BEEEEWAAAAK!!!!
.............................................................................................


Nik Aziz ajak anggota UMNO sertai Pas

29/09/2010 2:24pm

KOTA BHARU 29 Sept. - Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat hari ini mengajak anggota UMNO sertai Pas sebagai cara menangani isu perpaduan orang Melayu.

Mursyidul Am Pas itu berkata, ini kerana parti berkenaan mewakili semua yang beragama Islam dan sewajarnya orang Melayu yang juga orang Islam berada di dalam parti tersebut.

"UMNO tak payah bertanding selama-lama dan duduk dalam sebuah parti, iaitu Pas. Kalau boleh, tak perlu ada parti orang Melayu lain selain dari Pas," katanya di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas kenyataan Timbalan Setiausaha Agung Pas, Datuk Takiyuddin Hassan agar UMNO tidak menandingi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Galas pada pilihan raya kecil yang akan diadakan tidak lama lagi.

Takiyuddin sebaliknya mencadangkan kerusi itu diserahkan kepada Pas demi perpaduan orang Melayu selain mengelakkan pergeseran berpanjangan antara dua parti utama orang Melayu. - Bernama

.................................................................................................................................................

No comments: