Thursday, September 23, 2010

Cara2 Khalid Menjawab surat Murka dari Istana.surat2 diatas tu sekadar hiasan...... jangan pula ada yang tiru.. bahaya!!!

...............................................................................

GEMPAR..!! DYMM Sultan Selangor Beri Khalid Gagap “Surat Murka” Mengenai 5 Perkara..?


Dua minggu sebelum umat islam meyambut 1 Syawal berhari raya, Khalid Gagap terpaksa menggaru kepalanya kerana menerima “surat murka” daripada pihak istana Selangor Darul Ehsan…., perutusan dari Sultan Sharafuddin Idris Shah Al Haj.

Inilah kali pertama dalam sejarah pentadbiran kerajaan negeri Selangor, tuanku Sultan telah mengutuskan surat sedemikian rupa, menyatakan kemurkaan dalam bentuk hitam putih. Menerima perutusan murka tersebut, Khalid Gagap terpaksa membawa perkara ini dibincangkan secara serius dan teliti bersama Exco Exco kerajaan negeri!

Salah satu daripada 5 perkara yang “mengundang kemurkaan” tuanku Sultan adalah beberapa insiden wakil rakyat bukan islam yang diajar “mencemarkan kesucian dewan solat utama di surau dan masjid” dalam negeri Selangor

Menurut sumber sumber yang dimaklumkan kepada Blogmaster, kemurkaan tuanku adalah kerana “kegagalan” Khalid Gagap mempertahankan keputusan tuanku Sultan…. Tidak ada kenyataan yang tegas dari Khalid Gagap dalam isu kerana MB ini dilihat lebih mementingkan mahu menjaga hati Eli Bogel Wong, Ronnie Beer, Ustadz Xavier Masjid Lipat Kajang, Teresa Ketuk Ketampi Kok, Ustazah Teo Nie Ching dan ramai lagi spesis spesis “24 jam berhadas besar” tetapi dijulang sehingga memijak mijak tempat sujud diruang solat orang islam….

Seharusnya sebagai MB, Khalid Gagap mestilah menjadi benteng dan perisai kepada keputusan tuanku Sultan.. Pihak media berjaya membuktikan kesungguhan tuanku Sultan semenjak daripada menjadi Raja Muda ketika menerima kunjungan Queen Elizabeth pada tahun 1983 yang melawat Masjid Negeri Shah Alam telah tidak dibenarkan melepasi ruang solat utama, seperti yang disiarkan dalam liputan berita,
klik sini.
Malang sekali, Khalid Gagap hanya membiarkan juak juak bangang PAS memberikan komen negatif dan tidak menghormati langsung keputusan tuanku Sultan…. Pelbagai alasan dan hujah hujah dangkal oleh keldai keldai parti islam itu yang dibuat, seolah olah merekalah bijak pandai dalam hal keagamaan!

Menyentuh kembali mengenai 5 perkara yang mengundang kemurkaan tuanku sultan, kita juga sudah pasti mahu tahu apakah baki 4 perkara yang nyatakan..? Isu pasir..? Isu YBK…? Isu penjualan harta PKNS…? Isu peribadi Khalid – Rahimah..???

Mahu tahu…. ? Hanya Khalid Gagap sahaja tahu yang boleh menjawabnya…

Blog Medan Info Kita dengan ini mencabar Khalid Gagap untuk menafikan bahawa beliau ada menerima surat murka yang diutuskan dari DYMM Sultan Sharafuddin Idris Shah Al-Haj, Sultan Selangor Darul Ehsan….


sumber : Blog info Corner

No comments: