Thursday, September 9, 2010

Benarkah uztaz Kazim menyertai Umno?

USTAZ KAZIM ELYAZ AKAN BERSAMA UMNO?

Alhamdullilah


Ustaz Kazim Elyaz banyak berdakwah bagi membantu UMNO mengukuhkan amalan mereka semula. Beliau begitu lantang menurunkan takabur Pas dalam amalan beragama. Pas yang selalu menyatakan bahawa mereka lebih islam dari yang lain dan sering mengkafirkan UMNO. tindakan beliau menegur Pas Perak dan Nizar serta kepimpinan Pas yang bersatu hati dengan Dap, menyebabkan Pas melabelkan beliau penyokong UMNO.

Tidak salah Ustaz Kazim menyokong UMNO kerana kedua dua adik beradik lelakinya yang lain memang pemimpin UMNO. Ust Najmudin adun UMNO dan Hasbullah bekas ketua Pemuda UMNO Larut. so, apa masalah Pas sekarang. Air di cincang tak kan putus. Aku juga peminat kuliah ustaz Kazim. Mantap dan jelas penerangannya. UMNO perlukan kewibawaan ustaz seperti ini. soalnya, mampukah UMNO menerima ustaz Kazim dan mahukah Ustaz Kazim membantu UMNO dalam arus Islam di Malaysia?

Aku yakin ramai anak muda yang cintakan Islam akan masuk UMNO dan berjuang di bawah satu nada suara seperti ustaz Kazim. Semua ahli UMNO berdoa agar terbuka pintu hati ustaz Kazim untuk terus membantu UMNO dalam menegakkan ajaran Islam.

Sumber Mutiara Melayu Pulau Pinang

Bagi yang belum pernah mendengar ceramah Ustaz Kazim, Mc sertakan video ceramah Kalimah Allah dari Ustaz Kazim.

Kalimah Allah part 1Kalimah Allah Part2sumber : Kedah ke KL
..............................................................................................................................................

Jika benar.. bersyukurlah sekurang2nya ustaz2 ini membawa perubahan dalam minda politik Umno dan membawa dimensi baru hala tuju politik Umno. Jika nak harapkan PAS jelas dan nyata perjuangan mereka makin sesat dan tersasar dari laungan saban hari mereka sendiri.

Tiap hari aku lalu di depan sebuah kedai jual kaset dan CD milik penyokong tegar PAS pasti ceramah ustaz Kazim menghiasi suasana. jika benar seperti berita diatas pastinya CD ceramah Ustaz Kazim akan di BAN daripada disiarkan untuk menghangatkan promosi dan suasana kedai berkenaan.

Sesungguhnya setiap yg berlaku atas ketentuan Allah jua! amin

5 comments:

udanggalah said...

SALAM..Perjuangan ustad yang bersama UMNO sekarang makin getir kerana PAS mengkategorikan mereka dengan perbagai tuduhan...harap ustad Karim akan berjaya menghadapi tekanan PAS.

Anonymous said...

Harap Ustaz ni boleh jadi suara dari Luar utk menegur kepimpinan UMNO. Ketepikan politik kepartian, suaranya lagi bebas...

pacat said...

aku pon senada kalau boleh mereka menjadi ahli majlis pemantau parti2 politik dari luar dan menegur tuan2 guru moden dalam parti mana2 pon jika melakukan kekhilafan tetapi keadaan sekarang nie berbeza kerana pendapat dan hujah mereka yg tidak join mana2 parti diputar belit dan diguna sewenang2nya dalam memastikan matlamat politik duniawi ini tercapai!!

hamdan said...

Tahniah ustaz,jangan takut untuk mengatakan yang benar.

Anonymous said...

assalamualaikum wmbth...harap semua istiqamah dengan perjuangan islam...satu saja saya nak cakap.~dulu,antara salah satu sebab mengapa pas di tendang dari umno/bn adalah kerana nak membetulkan umno/bn dari dalam lah...jd amek iktibar lah kita semua.