Saturday, August 7, 2010

Soi Lek jahil, tidak hargai masyarakat Islam

BAYAN BARU, 7 Ogos: Datuk Seri Anwar Ibrahim membidas Presiden MCA, Datuk Seri Chua Soi Lek yang menyifatkan negara-negara Islam sebagai tidak progresif dan korup serta terkebelakang.

Menurut Anwar, adalah dikesalkan kerana sekian lama Soi Lek bersama dengan Umno dan Barisan Nasional (BN) masih lagi tidak dapat memahami dan menghargai perasaan serta keprihatinan masyarakat Islam.

"Adalah lebih baik Kerajaan Pakatan Rakyat yang ada kerana amalan politik baru yang menghargai dan sentiasa ingin mempelajari kelainan setiap kaum yang ada dalam negara ini," katanya yang juga Ketua Umum PKR. disini!

.......................................

Tak perlu la BN tumpukan isu ini kerana inti pati isu sebenarnya ditujukan kepada PAS. "JIKA PAS MEMERINTAH". Biar lah mereka terlompat2 memberi ulasan dan spin isu ini yg mencerminkan kedangkalan fikiran mereka. Jika islam PAS bagus kenapa LGE tak serahkan pentadbiran agama islam kepada PAS? Nampak sangat dikalangan mereka ada yg tak kena apabila isu islam timbul. Jelas dan nyata CSL senada dgn DAP!

No comments: