Monday, August 9, 2010

Pengundi Cina Mahu Kawalan Pemerintahan.

ebuah rencana dalam NST Jumaat lalu berjudul, "Exactly what is it that our Chinese voters want?" sangat menarik untuk dibahaskan. Penulis tersebut antara lain secara tersirat menyatakan pengundi Cina mahukan sebuah kerajaan yang bebas dari rasuah sebab itu mereka menolak Barisan Nasional. Penulis tersebut menyatakan bahawa isu pembangunan ekonomi yang mapan merupakan jawapan yang diperlukan oleh pengundi Cina bagi melawan isu rasuah yang dibawa oleh Pakatan.

Malangnya orang Cina bukan melihat isu rasuah atau pembangunan ekonomi seperti mana dalam pilihan raya umum 2008 yang mana kita tahu bahawa isu ekonomi iaitu petrol, tol, kadar faedah merupakan isu asas yang menimbulkan kemarahan ramai pengundi Cina terutama di bandar. Isu rasuah, kronisme dan nepotisme hanyalah merupakan satu kaedah untuk mengatakan orang melayu atau kerajaan yang dipimpin oleh orang Melayu ini sebuah kerajaan yang korup. seterusnya disini...

....................................................................................................................

Komen den : Dah ekonomi mereka kuasai so sekarang bermula lah langkah untuk menguasai tampuk pemerintahan. Jangan kerana seorang dua bangsa itu baik dengan kita dan bersangka baik dengan mereka kerana baik2 mereka ada makna!!! Pemimpin dan warga malaysia berbangsa melayu.. sedarlah sebelum negara ini menjadi jajahan komunis kembali!!

No comments: