Monday, August 9, 2010

Kes liwat Anwar: Timbalan Pendakwa Raya didakwa berpoligami


KUALA LUMPUR 9 Ogos – Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menangguhkan prosiding kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi menentukan sama ada pihak pembelaan boleh memfailkan afidavit terhadap Timbalan Pendakwa Raya, Mohd. Hanafiah Zakaria, yang dikatakan melakukan kesalahan syariah iaitu berpoligami.

Terdahulu, mahkamah yang sama petang ini menolak permohonan pihak pembelaan untuk memanggil saksi utama, Mohd. Saiful Bukhari Azlan dan Timbalan Pendakwa Raya, Farah Azlina Latif untuk menjawab dakwaan bahawa mereka sedang menjalinkan hubungan romantik. - Utusan


...................................................

Ini pon jadi isu untuk anwar tunda kes? nampaknya system kehakiman Malaysia dilanda sindrom korek2... korek semua isu peribadi isu rumahtangga.. isu sahabat.. isu @ apa2 isu untuk menjayakan plan menunda kes yg sedang berjalan. Ini memperlihatkan ketidakmatangan Anwar dalam menghadapi kes di makamah. makin muak dan mual perlakuan barisan peguam pembela terutama karpal sink yg dahulunya amat digentari tetapi kini amat mengelikan hati!!!.... tunda la lagi... dan lihatlah nanti sbb bulan ramadhan yg suci pon akan tunda kerana untuk elak dari menipu oleh anwar. mak kita kata menipu dalam bulan ramadhan batal pose tau!!

2 comments: