Wednesday, August 25, 2010

Dah buang ke atau sebelum dibuang!!!

Rumah perhentian, lindungi bayi dibuang
Harakahdaily

SHAH ALAM, 24 Ogos: Kerajaan Selangor akan menubuhkan Rumah Perhentian Sementara bagi melindungi bayi yang dibuang dan ditinggalkan oleh ibu bapa atau pihak lain yang tidak bertanggungjawab.

....................................................................................................................................................................


Pagi nie aku try link ke harakah bab story diatas tak dpt lak.. cuma ini je aku sempat copy!!...


Hahahaha.. Harakah tul la... betul kata Bro Flying Kick... tak berkokok ke juak2 tu bila selangor wujudkan tempat yg lebih kurang sama!!!.... aku rasa lebih baik wujudkan untuk yg masih hamil dan boleh di tarbiahkan untuk bertaubat.. tap kalu tunggu yg dah dibuang lom tentu dpt yg hidup baby tu... mgkin anjing2 dah makan tak pon dah mati kelaparan... tak pon digelek lori!!!....

baik maksud kewujudan pusat berkenaan tetapi kalau boleh dari akar kita sesama benteras!!!... tak pon dapatkan pihak yg bertanggungjawab.. bukan sang ibu je sang jantan durjana pon kena gak.. bila dapat siibu pasti akan dapat si jantan durjana.. tp kalau dapat baby je lom tentu dapat si ibu dan jantan dujana berkenaan!!.... kalau dapat dua2 kena hukum lebih baik.. setimpalnya la.. nak hukum hudud mgkin tak kot sbb PAS tak ada hati nak wujudkan hukum hudud kerana kasihkan Karpal dan LGE!!!.. terlebih libas lakkk!!!...


"Menikus lak MUDA MUDI PAS bila Selangor wujudkan pusat seumpama!!"!!!

2 comments:

udanggalah said...

Salam Sang Pacat..Elok lagi tulis kat situ ;INI RUMAH TEMPAT BUANG BAYI..JANGAN BUANG MERATA-RATA..KASIHANILAH BAYI ANDA..HUKUMAN MENANTI ANDA JIKA SABIT KESALAHAN..

Puak PAS NI CAKAP JE...LAKSANA ENTAHLA....

pacat said...

tambah sikit bro.. INI RUMAH TEMPAT BUANG BAYI KHAS UNTUK PENYOKONG2 PR. DANA DAN MODAL DIKELUARKAN OLEH PR. HARAP MAKLUM YE!!!