Tuesday, August 17, 2010

AJAR MCA SUPAYA SEDAR DIRI!!.. CINA TETAP CINA !!

MCA menerusi Presiden barunya, Chua Soi Lek telah berikrar akan menjayakan 12 perkara dalam deklarasi yang dituntut menerusi Kongress Perniagaan Cina baru-baru ini daripada Perdana Menteri. Antara perkara yang terkandung di dalam deklarasi tersebut adalah penghapuskan ekuiti 30% Bumiputera-Melayu dan kelayakan menerusi merit bukannya kuota.

Chua Soi Lek dalam salah satu kenyataannya kepada media turut menegaskan, partinya juga akan bersepakat dengan DAP dalam tuntutan ini sekaligus membelakangkan semangat Barisan Nasional. Alasan yang diberikan ialah, UMNO sepatutnya memahami tsunami politik 2008 dan reformasi tersebut diperlukan seandainya MCA tidak mahu ketinggalan.

Cukup menarik sebenarnya apabila Chua Soi Lek menarik perhatian kita tentang tsunami politik 2008. Mungkin ada baiknya juga, calon-calon MCA yang selama ini menang selesa di tangan Melayu, bertanding cuma di kawasan-kawasan Cina dan DAP. Kita nak tengok, tsunami politik atau apa pula alasan yang boleh diberikan oleh Chua Soi Lek selepas itu.

Apa pun, sudah sampai masanya orang Melayu mengajar Cina-Cina sombong seperti Chua Soi Lek ini dengan kuasa undi. Suatu perkara yang mungkin sedikit mencacatkan ialah pucuk pimpinan Melayu yang pastinya akan lembut leher untuk membenarkan MCA bertanding di kawasan orang Melayu dan di tempat selamat bagi memastikan parti tersebut mempunyai wakil di dalam kabinet. Selanjutnya di blog THE FLYING KICK!
.................................................................................................................................................................

Ini lah hakikat kebebasan yg diberikan oleh kerajaan kepada bangsa asing pendatang yg kini betul2 menyusahkan negara. Kesilapan percaturan masa lampau menjadikan masa depan anak2 bangsa melayu makin malap di bumi sendiri. Dengan menguasai ekonomi Malaysia mereka mula menunjukkan taring untuk menguasai negara. Kerajaan perlu membuat sesuatu sebelum ianya menjadi BARAH yg tak mampu diubat.
Kenapa mereka berani bersuara?
1. Ekonomi 90% dikuasai mereka
2. Melayu suka "ALI BABA" dalam ekonomi di negara sendiri.
3. Melayu ramai sanggup makan rasuah
4. Melayu islam mula memperkotakkatikkan bangsa dan agama sendiri
5. Melayu "Murtad" sanggup menjanjikan kedudukan tertinggi negara untuk memastikan diri sendiri merasai kuasa yg hanya sementara dan jadi balaci.
6. Melayu makin berani dalam mencemari adat budaya dan tatasusila moral agama dari berusaha membaiki diri untuk setanding bangsa lain.
7. Melayu sanggup jual 1 undi kerana sedikit wang.

Banyak lagi yg menjadikan CINA MCA dan DAP berani mementang terang terangan.

Aku sarankan kerajaan bertindak tegas dan berani mengambil langkah sewajarnya. Pertamanya menghapuskan segera Melayu2 yang sanggup menjadi BALACI Yahudi dan CINA seperti Anwar dan Nik Aziz dengan mengenakan tindakan2 yg sewajarnya. Kepada bekas rakan2 anwar dalam PKR dan REFOMASI dahulu yg telah sedar, ini lah masa mereka menelanjangi ANWAR setelanjang2nya agar rakyat jelas dan faham apa masalah sebenar Anwar. Ditelanjangi juga masalah Azizah supaya mereka2 ini tak mampu menjadi balaci dan mengadap masyarakat. Biar maruah mereka yg bermasalah itu diketahui umum dari mereka mengadai maruah bangsa dan agama.
Kepada Cina2 yang mula berani bersuara dan "merangka Perlembagaan Malaysia Baru" dan dasar ekonomi baru.. Kerajaan dan Golongan Raja2 melayu perlu lebih tegas. jangan terlalu menjaga sensitiviti perkauman tetapi anak bangsa melayu islam makin ditindas dari segi ekonomi dan peluang2 lain. Yakin lah usaha pertama dalam perlembagaan itu adalah memastikan raja2 melayu tiada kuasa seperti di China. Apabila raja2 melayu tiada kuasa maka mudah lah ISLAM ditindas dan diperkotakkatikkan serta kuasa2 ekonomi melayu ditekan sebarangan.
Disinilah ISA patut digunakan kepada mereka2 yang mencabar perlembagaan dan mempersoalkan keistimewaan bumiputera dinegara sendiri. Kerajaan dan orang melayu keseluruhannya perlu melihat isu ini dengan lebih berani dan bertanggungjawab supaya anak2 kita dan masa depan bangsa melayu terjamin dibumi sendiri.
1 comment:

Bingai @ Bangang said...

UMNO kena buat resolusi sendiri!

"Tiada lagi tempat selamat atau pengundi majoriti Melayu diberikan kepada calun-calun MCA."

Kalau tak da wakil nanti dalam parlimen/dun lantik saja seko dua sebagai senator.

Aku yang Bingai
Dinar Emas - Bukan Idea Tun Mahathir? di Tendang Terajang